Homeopatie

Viroze - Ce trebuie sa stiti despre ele.

Virozele se manifesta prin:

• dureri de gat cu gat rosu si senzatie de usturime

• dureri de cap

• febra

• infundarea nasului si scurgerea de secretii nazale

• stranut, tuse uscata initial apoi cu expectoratie

• dureri musculare

Aceste semne apar la 2-3 zile de la infectie si dureaza intre 2 si 10 zile. In cazul in care simptomele persista mai mult de 14 zile, inseamna ca s-a ajuns la complicatii. Complicatiile sunt urmarea unei infectii bacteriene a gatului sau a sinusurilor, aparand dureri faciale severe, la nivelul sinusurilor, febra mai ridicata, secretii de la nivelul gatului eliminate prin tuse, situatie in care este nevoie de asistenta medicului. 

Expunerea la frig este un factor care favorizeaza instalarea virozelor, alaturi de prezenta polipilor nazali, a bolilor alergice, imunitatea scazuta, fumatului si a stresului prelungit.

Viroza respiratorie se transmite frecvent:

• prin inhalare de la un bolnav

• prin contactul secretiilor respiratorii infectate cu pielea sau obiectele inconjuratoare, urmat de atingerea ochilor sau a nasului.

Riscul transmiterii infectiei de la un bolnav la altul, este intre zilele 2-4 de la contactarea acesteia.In cazurile necomplicate, este necesar doar tratamentul simptomatic:


• repaus la pat

• aspirina si paracetamol pentru febra si pentru durerile de cap

• aport crescut de lichide

• gargara cu apa calda cu sare, vitamina C.


Antibioticele nu sunt necesare, intrucat ele nu distrug virusurile, insa pot duce la inhibarea sistemului imunitar.

Pentru un adult viroza este de cele mai multe ori usor de invins.
In cazul copiilor orice viroza poate avea o evolutie foarte rapida spre complicatii. 
La copii, tratamentul dominat de antitermice-antiinflamatorii care scad febra. 
Se mai administreaza medicamente antivirale, sub forma de aerosoli sau in perfuzii, dar numai sub control medical. 
Nu trebuie administrate antibiotice decat daca avem certitudinea suprainfectiei microbiene. 
Din cauza febrei si a medicatiei antitermice, copilul transpira si se deshidrateaza, deci se foloseste imbracaminte uscata si se hidratateaza cu ceaiuri calde cu lamaie.
Preventiv si in stadiul initial al afectiunii, homeopatia este deosebit de eficienta. 
Avantajele terapiei homeopate sunt reprezentate de: inexistenta contraindicatiilor, a efectelor secundare si a reactiilor adverse. 
Astfel, pot fi tratate toate categoriile de pacienti: nou-nascuti, varstnici, pacienti cu alte afectiuni care contraindica medicamentele alopate uzuale. 
Preventiv putem administra Oscillococcinum sau Influensinum ch 15: oral 1 doza/saptamana in perioada Octombrie-Noiembrie si Februarie-Martie.
La primele semne, se incepe tratamentul cu Gelsemium ch 15 oral 1 doza/zi dimineata, Belladonna ch 15 oral 1 doza/zi la pranz si Aconitum napelus ch 15 oral 1 doza/zi seara. Sistemul imunitar se stimuleaza cu vitamina C. 
Daca nu se incepe tratamentul in faza initiala, se poate interveni ulterior cu Paragrippe cpr sau Influcid cpr 2 cpr x 4/zi 3-4 zile. 
Oricum, orice viroza care nu se amelioreaza semnificativ in 3 zile de la debut, in ciuda tratamentelor, necesita prezentarea la medic.


Toate informatiile, sugestiile si recomandarile din cadrul www.homeopatie.ro au caracter informativ si nu inlocuiesc sub nici o forma consultul medical realizat in cadrul cerut de lege.
Pentru conditiile ce necesita atentia medicala, intotdeauna contactati medicul dumneavoastra curant.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii, sugeram sa urmati link-urile de mai jos:

Veniturile obtinute din advertising ne ajuta in misiunea de a oferi informatii de calitate si de a raspandi beneficiile homeopatiei, lucru ce nu afecteaza sub nici o forma calitatea continutului cat si  veridicitatea informatiei regasite in www.homeopatie.ro

Homeopatie.ro nu sustine nici un produs sau serviciu al oricarei terte parti promovate pe site.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii va rugam sa urmati link-ul Politica de Reclama