Vaccinurile Antigripale Ofera Mai Putina Protectie Decat S A Declarat

CIDRAP (Center for Infectious Disease Research and Policy) din cadrul Universitatii Minnesota a confirmat in raportul "The Compelling Need for Game Changing Influenza Vaccines" parte a CCIVI (Comprehensive Influenza Vaccine Initiative), ca vaccinurile antigripale actuale nu ofera nivelul de protectie declarat oficial. Acest lucru a dus la un val de incredere, gresit, cum ca vaccinurile existente ar fi foarte eficiente impotriva virozelor sezoniere, oprind prin aceasta dezvoltarea vaccinurilor cu un grad mult mai mare de eficacitate.

In plus, raportul a confirmat schimabrea in politica de recomandare in una de distributie universala a vaccinurilor antigripale, bazata mai mult pe judecata proprie decat pe informatii stiintifice concrete.

Aproape 100 de experti in cercetarea, dezvoltarea si administrarea vaccinurilor antigripale au lucrat la acest raport, care a urmarit peste 12 000 de recenzii stiintifice, documente, transcrieri, note si interviuri incepand cu 1936 pana in ziua de azi.

Concluzia lor consta in faptul ca vaccinurile existente nu ofera o protectie consistenta si constanta, in special la indivizii cu factori de risc ridicat sau cu varsta de peste 65 de ani. 

Dar, de asemenea, recomanda folosirea in continuare a vaccinurilor existente ca metoda de preventie.

"Avem nevoie de vaccinuri antigripale care sa functioneze mai des si pentru toata lumea" a afirmat Michael T. Osterholm, Ph.D., M.P.H., autor principal al raportului si expert in boli infectioase in cadrul Universitatii Minnesota.

Potrivit cercetatorilor CCIVI, eficienta vaccinurilor la adulti a fost, pana acum, prezentata ca fiind de 70% si chiar 90% inca de la inceputurile studiilor, in aniii '40.

"Problema cu aceste statistici sta in faptul ca multe informatii ce au dus la aceste rezultate sunt derivate din studii cu metodologii prost puse la punct si rezultate clinice slab definite" a declarat Osterholm, in timp ce, studii efectuate in baza unor metodologii bine puse la punct nu au atins asemenea nivele de eficacitate, des atribuite vaccinurilor curente.

In urma reviziei eficientei vaccinurilor si a studiilor pe care s-a bazat dezvoltarea lor s-au descoperit urmatoarele:

Vaccinurile antigripale injectabile pe baza de virusi gripali inactivati prezinta urmatoarele rezultate:

 Ofera o protectie de 59% pentru grupa de adulti sanatosi cuprinsa intre 18 si 64 de ani
 Nu ofera o protectie semnificativa la copii cuprinsi intre 2 si 17 ani
 Nu exista dovezi consistente care sa confirme protectie pentru adultii de 65 de ani si mai in varsta

Vaccinurile antigripale nazale pe baza de virusi gripali atenuati prezinta urmatoarele rezultate:

 Protejeaza copii cuprinsi intre varstele 6 luni pana la 7 ani cu o eficacitate de 83%
 Nu prezinta dovezi consistente de eficacitate la adultii peste 65 de ani si mai in varsta
 Nu prezinta dovezi ca ar proteja indivizii cuprinsi intre varstele de 8 si 59 de ani

Potrivit cercetatorilor CCIVI, aceste concluzii sunt problematice, datorita faptului ca demostreaza una dintre barierele puse impotriva dezvoltarii de vaccinuri antigripale mai eficiente: Perceptia ca vaccinurile sunt deja foarte eficiente.

Alte bariere: Procesul de regularizare a noilor vaccinuri antigripale a S.U.A. a fost creat pentru aducerea de imbunatatiril incrementale a vaccinurilor existente si pentru cearea de vaccinuri radical noi care, realmente sa prezinte eficacitate.

Vaccinuri inovative care in momentul de fata se afla la nivel de cercetare, ofera posibilitatea unei protectii de durata, la scara mai mare si multa mai potente atat impotriza gripei sezoniere cat si cea pandemica, dar este nevoie de mai multa cercetare si suport la nivel politic pentru a duce la final dezvoltarea lor.

“Nu mai putem accepta acest status-quo in cercetarea si dezvoltarea de noi vaccinuri” a adaugat Alfred Sommer, Ph.D., John Hopkins Bloomberg School of Public Health si de asemenea seful grupului consultativ CCIVI dupa ce a revizuit ultimul raport, “Numai cu vaccinuri radical noi putem vreodata sa fim pregatiti pentru urmatoarea pandemie gripala”.

De aceea, in raportul CCIVI cercetatorii care si-au dedicat eforturie in aceasta lucrare, au determinat ca, inainte de a se putea dezvolta urmatoarea generatie de vaccinuri antigripale trebuiesc doborate mai multe bariere, atat la nivel politic, investitional, organizational cat si la nivel de conducere.

Echipa CCIVI concluzioneaza prin necesitatea dezvoltarii unui antigen nou, care sa radicalizeze vaccinurile antigripale sezoniere, cu o eficienta crescuta fata de cele actuale. De asemenea recomanda o atentie sporita asupra politicilor de recomandare a distributiei si folosirii vaccinurilor.

Sursa:
http://www.advances.umn.edu/2012/10/need-for-new-influenza-vaccines/

Studiul CIDRAP
http://www.cidrap.umn.edu/cidrap/index.html

Toate informatiile, sugestiile si recomandarile din cadrul www.homeopatie.ro au caracter informativ si nu inlocuiesc sub nici o forma consultul medical realizat in cadrul cerut de lege.
Pentru conditiile ce necesita atentia medicala, intotdeauna contactati medicul dumneavoastra curant.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii, sugeram sa urmati link-urile de mai jos:

Veniturile obtinute din advertising ne ajuta in misiunea de a oferi informatii de calitate si de a raspandi beneficiile homeopatiei, lucru ce nu afecteaza sub nici o forma calitatea continutului cat si  veridicitatea informatiei regasite in www.homeopatie.ro

Homeopatie.ro nu sustine nici un produs sau serviciu al oricarei terte parti promovate pe site.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii va rugam sa urmati link-ul Politica de Reclama