Homeopatie

Tonsilotren

   
TONSILOTREN®

Comprimate

Compoziţie
Un comprimat conţine Atropinum sulfuricum trit. D5 12,5 mg, Hepar sulfuris trit. D3 10,0 mg, Kalium bichromicum trit. D4 50,0 mgg, Silicea trit. D2 5,0 mg, Mercurius bijodatus trit. D8 25,0 mg şi excipienţi: zahăr, lactoză monohidrat, stearat de magneziu.

Grupa farmaceutică:
Produse homeopate

Indicaţii terapeutice 
Utilizat în afecţiuni ale tractului respirator superior cum ar fi: amigdalite acute, faringită catarală, faringita cronică şi recurentă, hiperplazia amigdalelor la copii, tonsilectomii.

Contraindicaţii
Hipersensibilitate la oricare dintre componenţii produsului. Tonsilotren® este contraindicat pacienţilor alergici la crom.

Precauţii
Nu sunt necesare precauţii speciale dacă Tonsilotren® este utilizat conform recomandărilor.

Interacţiuni
Nu sunt cunoscute. Indicaţie generelă: efectul unui medicament homeopat poate fi influenţat nefavorabil de factori generali dăunători ce ţin de stilul de viaţă, ca şi de către stimulanţi (alcool, cafea).

Atenţionări speciale
Nu este indicat pacienţilor cu hipertiroidism fără consultul în prealabil al unui medic. Produsul conţine zahăr, 25 mg  / comprimat şi lactosa, 122,5 mg / comprimat.

Sarcină şi alăptare
Ca orice medicament Tonsilotren® se va utiliza în perioada respectivă doar cu avizul prealabil al medicului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare
În cazul în care medicul nu recomandă alte doze, doza recomandată în afecţiuni acute este de 1-2 comprimate la fiecare oră, în primele două zile până la stabilirea unei ameliorări.

În tratamentul ulterior sau în faringitele cronice doza recomandată este de 1-2 comprimate de 3 ori pe zi.

Copii cu vârste sub 12 ani: în cazurile acute, doza recomandată este de 1 comprimat la fiecare doua ore, în primele 1-2 zile. În tratamentul ulterior sau în faringitele cronice doza recomandată este de 1 comprimat de 3 ori pe zi. La copiii cu hiperplazie a amigdalelor faringiene doza recomandată este de 1 comprimat de 3 ori pe zi. Tratamentul trebuie să dureze cel puţin 6-8 săptămâni. În faringita cronică recurentă se recomandă repetarea curelor de tratament de 6-8 săptămâni de mai multe ori pe an.

Este recomandat  să se menţină cât mai mult timp comprimatele la nivelul cavităţii bucale.

Reacţii adverse
Ocazional s-au raportat erupţii cutanate care dispar după întreruperea tratamentului, care se impune în această situaţie. Ocazional s-a raportat creşterea volumului de salivă care se reglează odată cu micşorarea dozei sau cu mărirea intervalului dintre administrări.
Administrarea unui medicament homeopat poate determina agravarea temporară a simptomatologiei (agravarea iniţială). 
În această situaţie trebuie întrerupt tratamentul şi pacientul trebuie să se adreseze medicului.

Supradozaj
Ingestia în cantităţi mari (conţinutul unei cutii) poate provoca la persoanele cu intoleranţă la lactoză tulburări la nivelul tubului digestiv sau poate avea efect purgativ. În astfel de situaţii pacientul trebuie să sa adreseze medicului.

Păstrare
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Ase păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj
Cutie cu 3 blistere a câte 20 de comprimate.

Producător
Deutsche Homöopathie-Union
DHU_Arzneimittel Gmbh & Co. KG, Germania

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă
Deutsche Homöopathie-Union
DHU_Arzneimittel Gmbh & Co. KG
Ottostraße 24, 76227 Karlsruhe, Germania

Data ultimei verificări a prospectului
Ianuarie, 2004


Toate informatiile, sugestiile si recomandarile din cadrul www.homeopatie.ro au caracter informativ si nu inlocuiesc sub nici o forma consultul medical realizat in cadrul cerut de lege.
Pentru conditiile ce necesita atentia medicala, intotdeauna contactati medicul dumneavoastra curant.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii, sugeram sa urmati link-urile de mai jos:

Veniturile obtinute din advertising ne ajuta in misiunea de a oferi informatii de calitate si de a raspandi beneficiile homeopatiei, lucru ce nu afecteaza sub nici o forma calitatea continutului cat si  veridicitatea informatiei regasite in www.homeopatie.ro

Homeopatie.ro nu sustine nici un produs sau serviciu al oricarei terte parti promovate pe site.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii va rugam sa urmati link-ul Politica de Reclama