Homeopatie

Pregatirea sistemului imunitar pentru scoala si sezonul rece   

A venit sezonul rece, umed si cu temperaturi extrem de variabile. Au inceput scolile, cresele si gradinitele.

 


Evident este timpul pentru a lua masuri, pentru a pregati sistemul imunitar al copiilor pentru a putea "da piept" cu virusii si microbii


Afectiunile care isi vor face aparitia sunt cele care ataca Caile Respiratorii Superioare, afectiuni care in 95% din cazuri sunt virale. Virusurile implicate sunt majoritar cele Gripale si Paragripale. Simptomele frecvente sunt: febra, nas infundat, nas care curge, tuse, stranut.


Pericolul "sta la panda" mai ales in cazul copiilor care intra in colectivitate, femeilor insarcinate si varstnicilor.


In primul rand ne vom gandi la preventie


In primul rand parintii trebuie sa inteleaga faptul ca un copil trebuie sa se imbolnaveasca pentru ca sistemul imunitar sa isi "fabrice" anticorpi. Ceea ce este important este ca aceste afectiuni sa nu evolueze spre forme grave, care sa necesite administrare de antibiotice sau, mai rau, sa necesite spitalizare. De asemenea, foarte important este ca administrarea unui antibiotic sa nu se faca decat in prezenta unor factori clinici adecvati si in prezenta unei antibiograme. 85% din afectiunile de sezon sunt determinate de virusi si nu de microbi. Virusii nu sunt afectati de antibiotic.


Prin preventie se va urmari cresterea capacitatii de reactie a sistemului imunitar in fata "atacului" viral sau microbian. 


Preventia se poate efectua prin administrarea de vaccinuri sau de produse homeopatice adecvate. 


In ceea ce priveste vaccinarea, este o masura buna dar din nefericire are si multe reactii adverse, contraindicatii si efecte adverse. In ceea ce priveste vaccinarea DTP si antipoliomielitica, datorita gravitatii acestor afectiuni, trebuie sa ne asumam riscurile si sa efectuam vaccinarea. In ceea ce priveste vaccinarile anti gripale, anti rubeola-oreion-rujeola, anti varicela, etc, trebuie sa fim atenti la indicatii dar mai ales la contraindicatii.


Alternativa HOMEOPATICA si-a dovedit eficienta si nu prezinta EFECTE ADVERSE, CONTRAINDICATII SI REACTII SECUNDARE, deci, de multe ori, de preferat mai ales in cazul copiilor foarte mici, femeilor insarcinate, persoanelor varstnice sau a persoanelor care deja sufera de mai multe boli aflate deja in tratament.


Medicamentele Homeopatice unitare pe care le putem folosi sunt:


Influensinum: Pentru preventie virala

Echinaceea: Pentru preventie microbiana

Anas barbariae: Pentru preventie gripala


Administrarea medicamentelor HOMEOPATICE UNITARE se face dupa un algoritm special, algoritm pe care numai un MEDIC HOMEOPAT il poate recomanda. Frecvent, administrarea se face saptamanal. O varianta mai facila este administrarea MEDICAMENTELOR HOMEOPATICE COMPLEXE.


Din experienta mea, cele mai eficiente medicamente Homeopatice Complexe sunt:


INFLUCID

TONSILOTREN

PARAGRIPPE

HOMEOGENE


Administrarea medicamentelor HOMEOPATICE COMPLEXE se face uzual de 2/zi cate 2 cpr in perioada de expunere maxima.


Ce facem cand o viroza este la debut sau deja declansata?


Putem utiliza medicamente clasice, chimice, antiinflamatorii, antipiretice, decongestive si atitusive.

Aceste medicamente sunt insa limitate in utilizarea lor de EFECTELE ADVERSE, CONTRAINDICATIILOR SI REACTIILOR SECUNDARE. 


Tratamentul curativ al virozelor cu ajutorul MEDICAMENTELOR HOMEOPATICE este de preferat, in prima instanta, avand efecte dovedit pozitive in peste 85-90% din cazuri.


MEDICAMENTELE HOMEOPATICE utile in tratamentul curativ al virozelor sunt:


Aconitum

In cazuri de febra brutala mare fara transpiratie, durere de cap, nas infundat, tuse uscata violenta, stare generala afectata


Gelsemium

In cazuri de febra, dureri musculare, dureri de cap, stare de astenie extrema, nas infundat, tuse uscata iritanta


Belladonna

In cazuri de febra mare, oscilanta, transpiratii abundente, dureri musculare, tuse umeda, stare de astenie sau de agitatie alternativ


Bryonia

In cazuri de febra mare in platou, tuse uscata obositoare dureroasa, uscaciunea nasului si a gatului


Ferrum phosphoricum

In cazuri de febra moderata (37-38), tuse dureroasa uscata moderata, durere de urechi moderata, stare generala usor afectata


MEDICAMENTELE HOMEOPATICE UNITARE se administreaza de la primele semne in doza de 5 granule de 5-6 ori pe zi. Ameliorarea trebuie sa apara in maxim 3 zile. In caz contrar, trebuie ca medicul sa reconsidere tratamentul. 


Varianta cea mai facila si la indemana oricui este utilizarea MEDICAMENTELOR HOMEOPATICE COMPLEXE. Din experienta mea, medicamentele eficiente sunt:


INFLUCID 2 cpr x 4/zi 5 zile in afectiuni virale, in general

PARAGRIPPE 2 cpr x 4/zi 5 zile in gripa

TONSILOTREN 2 cpr x 4/zi 5 zile in afectarea amigdaliana


Evident, ameliorarea trebuie sa apara in maxim 3 zile, in caz contrar, medicul este cel care va modifica si imbunatatii tratamentul.


In incheiere, eu sfatuiesc parintii copiilor, femeile insarcinate, varstnicii si persoanele care deja sufera de boli cronice sa inceapa degraba preventia caci de la jumatatea lui Octombrie si in Noiembrie incepe sezonul virozelor. De asemenea, sfatul meu este de a isi completa farmacia casei cu medicamentele amintite, mai ales cele COMPELEXE


Si nu uitati: A PREVENI ESTE MAI IEFTIN SI MAI SANATOS DECAT A TRATA!
Ce se poate face ?Prospecte:

INFLUCID

PARAGRIPPE

TONSILOTREN


Daca doriti sa puneti o intrebare Domnului Doctor, puteti sa-i scrieti la:


Alte locatii unde puteti afla mai multe despre homeopatie si unde puteti interactiona cu Dl. Dr. Cadar Sorin:


..............

S-ar putea sa va intereseze sa cititi si despre:

Ce trebuie sa stim despre gripa si tratamentul ei

Toate informatiile, sugestiile si recomandarile din cadrul www.homeopatie.ro au caracter informativ si nu inlocuiesc sub nici o forma consultul medical realizat in cadrul cerut de lege.
Pentru conditiile ce necesita atentia medicala, intotdeauna contactati medicul dumneavoastra curant.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii, sugeram sa urmati link-urile de mai jos:

Veniturile obtinute din advertising ne ajuta in misiunea de a oferi informatii de calitate si de a raspandi beneficiile homeopatiei, lucru ce nu afecteaza sub nici o forma calitatea continutului cat si  veridicitatea informatiei regasite in www.homeopatie.ro

Homeopatie.ro nu sustine nici un produs sau serviciu al oricarei terte parti promovate pe site.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii va rugam sa urmati link-ul Politica de Reclama