Osteocare Un Supliment Necesar In Sezonul Rece   

Schimbarile frecvente si rapide de temperatura, reducerea consumului alimentelor si fructelor proaspete, precum si intrarea in sezonul afectiunilor virale determina sensibilizarea organismului. Cum prevenim aceste situatii?

 


Odata cu venirea toamnei si a iernii, toata lumea este supusa unui stress termic, alimentar si viral deosebit. Schimbarile frecvente si rapide de temperatura, reducerea consumului alimentelor si fructelor proaspete, precum si intrarea in sezonul afectiunilor virale determina sensibilizarea organismului, scaderea eficientei sistemului imunitar, elemente care duc la aparitia de afectiuni nedorite.


Ca masura de fortifiere si preventie in aceasta perioada, recomandarea generala este cresterea aportului de elemente necesare in buna functionare a metabolismului si a aparatului imunitar. Printre cele mai importante se numara Calciul, Magneziul, Zincul si Vitamina D3.

 

Sa vorbim deci despre ce sunt ele si de ce sunt asa de importante:


Calciu

 

Reprezinta componentul mineral major al oaselor. Cea mai mare concentratie de Calciu in organism se afla in oase si dinti, elemente care constituie un rezervor imens pentru mentinerea nivelului calciului seric, restul fiind distribuit in lichidele biologice si tesuturi moi.

Ionii de calciu joaca un rol important in transmiterea impulsurilor nervoase, in contractia musculara, in functia cardiaca si in procesele de coagulare.

Deficientele de calciu determina aparatia afectiunilor precum rahitismul, osteoporoza, artroza, tulburari neuro-psiho-motorii, tulburari musculare, tulburari cardiace, tulburari hematologice


Magneziul

 

Element care prezinta mare importanta din punct de vedere structural si functional. In afara de rolul sau plastic (constituent al oaselor si al unor tesuturi moi), Magneziul indeplineste numeroase roluri functionale printre care si acela de activator al mai mult de 300 enzime, implicate in metabolismul carbohidratilor, sinteza proteinelor si acizilor nucleici.

Magneziul regleaza excitabilitatea neuromusculara si mecanismul coagularii. Actiunile Calciului si Magneziului sunt strans legate intre ele, deficitul unuia dintre aceste elemente influentand semnificativ metabolismul celuilalt.

Deficitul de magneziu va genera mobilizarea calciului din oase, fiind posibila aparitia de calcificari la nivelul aortei si rinichiului. Din punct de vedere clinic, deficitul de magneziu determina afectiuni neuromusculare, precum slabiciune musculara, tremor, tetanie si convulsii, iar la nivelul cordului poate genera aritmii.


Zincul

 

Oligoelement esential, component al mai multor sisteme enzimatice. Este stocat in tesutul osos si muscular. Deficitul de zinc determina inapetenta, tulburari de crestere (anomalii ale scheletului, alterarea sintezei colagenului), alopecie si intarzierea procesului de vindecare a ranilor.

In cazul unui deficit sever se instaleaza hipogonadism si nanism care sunt ameliorate prin suplimentarea zincului.


Vitamina D

 

Este produsa in mod natural de organism dupa expunerea la lumina ultravioleta B, expunerea la soare si apare in mot natural intr-o gama mica de alimente.

Organismul utilizeaza Vitamina D pentru in mai multe variante, de la cresterea imunitatii si protectia organismului impotriva microbilor, prin conversia ei in Calcitriol, forma biologica activa a Vitaminei D, pana la reglementarea concentratiei de calciu si fosfat in sange, promovand o mineralizare sanatoasa, cresterea si remodelarea osoasa si prevenind tetania hopocalcemica.

Un deficit usor sau moderat poate fi asociat cu osteoporoza sau hiperparatiroidism secundar.

Deficitul sever conduce la insuficienta mineralizarii tesutului osos nou format avand drept consecinta dezvoltarea rahitismului la copil si a osteomalaciei la adult.

Deoarece se dezvolta in perioada de crestere osoasa rahitismul are drept consecinta aparitia unor deformatii osoase caracteristice.

La adult acest deficit este asociat cu dureri osoase si un risc crescut de fracturi. Absenta Vitaminei D in alte organe decat osul include o susceptibilitate crescuta fata de infectii, disconfort muscular, rezistenta la insulina, diabet zaharat de tip I, hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca, depresie, schizofrenie, autism, scleroza multipla, sindrom nefrotic, risc crescut de preeclampsie si de afectiuni maligne: cancer de colon, prostata, san, ovar, limfom non-nonhodgkinian.


Pentru o imunitate eficienta si pentru un metabolism corect consider esentiala monitorizarea si asigurarea cantitatilor suficiente din aceste elemente nutritive. In special la copii si femei.

Este deosebit de important sa asiguram tot confortul metabolic organismului pe timpul toamnei, iernii si primaverii astfel incat la iesirea din primavara, acesta sa poata incepe dezvoltarea si cresterea corecta rapid. In cazul in care in primavara organismul iese spoliat de aceste elemente, el va trebui, primele 2-3 luni, sa recupereze pierderile si abia apoi sa inceapa procesele de crestere si dezvoltare. Pentru a nu pierde aceasta perioada trebuie sa administram Calciu, Magneziu, Zinc si Vitamina D3 pe parcursul intregii perioade, incepand toamna si terminand primavara.

De peste 10 ani utilizez curent in tratamentul copiilor si al femeilor preparatul Osteocare, preparat care contine toate aceste elemente nutritive mentionate.

Evident ca inainte de administrare se efectueaza analizele necesare evidentierii valorilor biologice existente.

In peste 90% din cazuri, ca este toamna/iarna sau primavara/vara, valorile masurate ies mai mici decat normalul, ceea ce face ca necesitatea administrarii Osteocare sa fie aproape permanenta, pe tot parcursul anului.


Daca doriti sa puneti o intrebare Domnului Doctor, puteti sa-i scrieti la:

Rubrica consult Homeopatie.ro

Alte locatii unde puteti afla mai multe despre homeopatie si unde puteti interactiona cu Dl. Dr. Cadar Sorin:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/homeopatiero/220283174711017

..............

S-ar putea sa va intereseze sa cititi si despre:

Pregatirea sistemului imunitar pentru scoala si sezonul rece

Toate informatiile, sugestiile si recomandarile din cadrul www.homeopatie.ro au caracter informativ si nu inlocuiesc sub nici o forma consultul medical realizat in cadrul cerut de lege.
Pentru conditiile ce necesita atentia medicala, intotdeauna contactati medicul dumneavoastra curant.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii, sugeram sa urmati link-urile de mai jos:

Veniturile obtinute din advertising ne ajuta in misiunea de a oferi informatii de calitate si de a raspandi beneficiile homeopatiei, lucru ce nu afecteaza sub nici o forma calitatea continutului cat si  veridicitatea informatiei regasite in www.homeopatie.ro

Homeopatie.ro nu sustine nici un produs sau serviciu al oricarei terte parti promovate pe site.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii va rugam sa urmati link-ul Politica de Reclama