Homeopatia In Sarcina Si Dupa Nastere

In mod normal, medicamentele chimice sunt de evitat in timpul sarciniii sau a alaptarii, unele dintre ele fiind de-a dreptul periculoase. Aici intervine terapia homeopatica, care, pe langa faptul ca este ideala pentru cazurile in care viitoarele mamici au nevoie de tratament, in momentul de fata se fac studii ce demonstreaza ca unele medicamente homeopatice au si o actiune “eugenica”, adica o actiune preventiva in ceea ce priveste eventualele tare genetice ale copilului.

 Medicamentele homeoapatice pot fi gasite sub forma de granule, unguente, siropuri, solutii biuvabile, solutii injectabile, comprimate sau geluri.

 Recomandarea personala este ca medicamentele homeopatice sa se administreze sub forma de granule, comprimate, unguente, siropuri si geluri, deoarece forma de prezentare injectabila ridica probleme de igiena a procedurii, ce vine cu pericolele ei, astfel incat nu vad de ce sa riscam ceva cand utilizam o terapie fara riscuri. 

 Este deosebit de util sa se efectueze tratamentul homeopatic sub monitorizarea unui medic homeopat, alaturi de medicul obstetrician – ginecolog, astfel avem garantia unei corecte administrari. 


 Sa privim pe scurt unele dintre aplicatiile terapiei homeoapatice in sarcina:

1/ Tendinta de avort spontan: Sabina (se administreaza pana la momentul nasterii)

2/ Constipatie si hemoroizi: Collinsonia

3/ Cistita (inflamatia vezicii urinare): Populus tremuloides

4/ Diaree: Phosphorus

5/ Dureri diverse:

6/ Eugenism (preventia problemelor genetice): Luesinum, Medorrhinum, Tuberculinum

7/ Oboseala, astenie fizica, mers obositor: Bellis perennis 

8/ Sughit: Cyclamen

9/ Iritabilitate, nervozitate: Actaea racemosa

10/ “Patarea” tenului = “masca gravidica”: Sepia

11/ Greata, voma: Sepia

12/ Leucoree albicioasa: Sepia

13/ Frica, teama fata de actul nasterii: Actaea racemosa

14/ Salivatie abundenta: Kreosotum

15/ Somnolenta, astenie psihica: Nux moschata

16/ Varice: Bellis perenis

 Aplicatiile terapiei homeopatice in ceea ce priveste nasterea sunt numeroase. Voi aminti cateva dintre ele:

1/ Pregatirea nasterii: se incepe cu 2 luni inainte: Actaea racemosa, Arnica si Caulophyllum cate o doza din fiecare saptamanal. 

2/ Dupa nastere apar probleme numeroase precum:

Local se fac aplicatii cu Callendulla tinctura diluata

3/ In timpul alaptarii se utilizeaza:

 De interes sunt si posibilitatile terapiei homeopatice in ceea ce priveste prevenirea unor neplaceri ce survin in urma sarcinii si a nasterii. Astfel o sa amintesc aici 


1/ Vergeturile: 

Local se fac, in timpul sarcinii, masaje lejere cu unguente ce contin Callendulla, Arnica, Thuya si Graphites (exista gata preparate in farmaciile de profil)


2/ Daca se face nasterea prin cezariana, recomand:


 In speranta ca cele scrise de mine aici va vor fi de folos, va urez lectura placuta, succes si nastere usoara, copiii frumosi si sanatosi.

 Nu neglijati sfatul meu de a contacta un medic homeopat in momentul in care hotarati ca a venit momentul unei sarcini sau chiar si in momentul in care sarcina este in evolutie. 

 Terapia homeopatica va poate ajuta eficient sa preveniti multe neplaceri sau daca aceste neplaceri sunt in desfasurare, sa scapati de ele. 

Toate informatiile, sugestiile si recomandarile din cadrul www.homeopatie.ro au caracter informativ si nu inlocuiesc sub nici o forma consultul medical realizat in cadrul cerut de lege.
Pentru conditiile ce necesita atentia medicala, intotdeauna contactati medicul dumneavoastra curant.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii, sugeram sa urmati link-urile de mai jos:

Veniturile obtinute din advertising ne ajuta in misiunea de a oferi informatii de calitate si de a raspandi beneficiile homeopatiei, lucru ce nu afecteaza sub nici o forma calitatea continutului cat si  veridicitatea informatiei regasite in www.homeopatie.ro

Homeopatie.ro nu sustine nici un produs sau serviciu al oricarei terte parti promovate pe site.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii va rugam sa urmati link-ul Politica de Reclama