Detoxifierea Organismului


   

In fiecare primavara si toamna este util sa efectuam un drenaj al organismului. Alaturi de alte metode terapeutice, fitoterapia ne vine in ajutor, eficienta acestei metode fiind deja bine cunoscuta.

Imagine preluata din www.tratament-naturist.org


Bineinteles ca sfatul unui medic este indispensabil

Drenajul Organismului se face in doua situatii:

1. Drenaj general

 In cazul unui om sanatos

2. Drenaj specific

 In cazul existentei unei afectiuni

Voi enumera cateva dintre plantele sau fructele care ne ajuta in acest sens:

1. Agris

Suc, se bea zilnic 1 cana timp de 10 zile. Se recomanda in convalescenta, remineralizare, afectiuni urinare, guta, artritism, reumatism. Stimuleaza functia hepatica. Are efect tonic aperitiv si de reglare a digestiei. Se pot consuma si agrise proaspete sau congelate, in cantitate de 1 kg/zi 1 zi/saptamana 4 saptamani. Oamenii care sufera de hipertensiune arteriala si obezitate vor avea beneficii reale. 

2. Brusture

Decoct din 3-4 linguri de pulbere de radacina la 1 litru de apa, se bea 1 cana pe parcursul unei zile 10 zile la rand. Se recomanda in situatiile de disfunctii sudoripare, furuncule, raceala, gripa, afectiuni renale, litiaza biliara, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, eczeme. Punctul forte este reprezentat de afectiunile dermatologice. 

 


3. Catina alba


infuzie, 500 ml se beau pe parcursul zilei. Efectul este pregnant la nivelul aparatului vascular: ateroscleroza, arterite, tromboze, anemie. Efectul tonic general ajuta la buna functionare a sistemului imunitar, digestiv si nervos. 


4. Cirese


Suc sau infuzie din fructe, 3 cani/zi, asigura un bun drenaj renal si digestiv. Are un bun efect remineralizant. Actiunea asupra sistemului imunitar mareste capacitatea de aparare a organismului. Efectele asupra tubului digestiv determina la ameliorarea afectiunilor colonice si hepatice


5. Fasole


Teci de fasole verde, decoct, 750 ml se beau pe parcursul unei zile 7-10 zile;  mareste diureza, asigurand drenajul toxinelor. Astfel, se recomanda in mod special in cazul litiazei renale, oliguriei, albuminuriei, cistitelor. 


6. Ienupar


Decoct, 1 litru se bea pe parcursul unei zile 7-10 zile; asigura eliminarea  toxinelor acumulate in sange. Se recomanda in mod deosebit in situatiile de afectiuni reno-urinare cronice, ascita, edeme renale. Este un bun depurativ si sudorific. 


7. Maces


Decoct, 150 ml x 3/zi 7-10 zile, are efect asupra sistemului imunitar, este un tonic general si asigura un foarte bun aport de vitamine. Se recomanda in cazul celor amenintati de rinite, colite, hipertensiune arteriala si nevroze.


8. Papadie


Infuzie din planta intreaga, 2-3 cani/zi 7 zile, ajuta la eliminarea toxinelor digestive si renale. Recomandari: adenopatii, insuficienta hepatica, icter, litiaza renala, litiaza biliara, astenie, ateroscleroza, dischinezie biliara si digestiva. Este un foarte bun ajutor in tratamentul obezitatii. 


9. Soc


Infuzie, 2-3 cani/zi, are efect foarte bun in drenajul digestiv, renal, respirator si tegumentar


10. Urzicoa moarta alba


Infuzie, se beau 1-2 cani/zi 7-10 zile; ajuta la revigorarea tonusului general, al sistemului imunitar si digestiv


Nu uitati ca detoxifierea organismului este o actiune terapeutica. Fiecare organism are specificul sau in functionare. De aceea este util sa faceti inainte o vizita la medicul specialist, care va alege solutia cea mai buna, adecvata starii dumneavoastra de sanatate. 

Toate informatiile, sugestiile si recomandarile din cadrul www.homeopatie.ro au caracter informativ si nu inlocuiesc sub nici o forma consultul medical realizat in cadrul cerut de lege.
Pentru conditiile ce necesita atentia medicala, intotdeauna contactati medicul dumneavoastra curant.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii, sugeram sa urmati link-urile de mai jos:

Veniturile obtinute din advertising ne ajuta in misiunea de a oferi informatii de calitate si de a raspandi beneficiile homeopatiei, lucru ce nu afecteaza sub nici o forma calitatea continutului cat si  veridicitatea informatiei regasite in www.homeopatie.ro

Homeopatie.ro nu sustine nici un produs sau serviciu al oricarei terte parti promovate pe site.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii va rugam sa urmati link-ul Politica de Reclama