Homeopatie

Dependenta de tutun = ajutor homeopatic

0fumat_dependentaDebutul obiceiului fumatului ascunde o problema de comportament. Fie o frustare (timiditate, teama, frica, dorinta de a epata, de a iesi in evidenta etc) fie o problema de dependenta externa (neincrederea in propriile puteri, etc)

 Dependenta de tutun este o consecinta fireasca a perpetuarii tuturor acestor probleme. Astfel, chiar daca tulburarile s-au ameliorat sau chiar au disparut, dorinta de fumat ramane.

 A “cicali” dependentul”, a-l “bate la cap” nu este o solutie. Se va obtine un efect invers = va accentua dorinta de fumat. Solutia este persuasiunea “blanda” astfel incat dorinta renuntarii sa vina din “interiorul” dependentului.

 Terapia homepatica ii poate ajuta pe cei care isi doresc sa renunte. Sa fim bine intelesi. Trebuie un efort serios si din partea “candidatului”. Cu alte cuvinte: 70% vointa si 30% ajutor medicamentos.

 Se poate realiza un medicament ISOTERAPIC din marca de tigarete preferata: se prepara o tinctura mama dintr-o tigareta intreaga si apoi se face o dilutie CH 9 din aceasta tinctura. Apoi, se administreaza zilnic 1 doza x 2/zi in primele 30 de zile apoi 1 doza/zi urmatoarele 60 de zile apoi 1 doza/2 zile inca 4 luni. Incet, incet, dorinta de fumat scade si chiar apare o repulsie fata de tigari. Alaturi de vointa, succesul devine posibil.

 Alte medicamente, gata preparate sunt: NICOTINUM si TABACUM. Administrarea lor este similara cu a ISOTERAPICULUI CH 9. Succesul “operatiunii” este mai redus (45-55%) deci va fi necesara o “doza” de vointa mai mare.

 In toate cazurile se utilizeaza medicamentul principal destinat notiunii de ABUZ: NUX VOMICA: CH 15 sau 30, cu rata de administrare la 3 zile sau la 7 zile in functie de vechimea dependentei.

 Evident ca in situatia in care cauzele ce au determinat inceperea fumatului, inca persista, atunci in tratament apar si alte medicamente: IGNATIA (tristete, depresie), STAPHISAGRIA (frustare, nedreptate, introvertire), ARGENTUM NITRICUM (trac, emotie de anticipare, nerabdare), PHOSPHORUS (dorinta de a epata, dorinta de atentie) etc. In aceste cazuri, medicul homeopat va putea sa stabileasca un tratament eficient si personalizat, in urma unui consult temeinic. 

 In speranta ca v-am putut indruma eficient, va urez...succes. 


Toate informatiile, sugestiile si recomandarile din cadrul www.homeopatie.ro au caracter informativ si nu inlocuiesc sub nici o forma consultul medical realizat in cadrul cerut de lege.
Pentru conditiile ce necesita atentia medicala, intotdeauna contactati medicul dumneavoastra curant.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii, sugeram sa urmati link-urile de mai jos:

Veniturile obtinute din advertising ne ajuta in misiunea de a oferi informatii de calitate si de a raspandi beneficiile homeopatiei, lucru ce nu afecteaza sub nici o forma calitatea continutului cat si  veridicitatea informatiei regasite in www.homeopatie.ro

Homeopatie.ro nu sustine nici un produs sau serviciu al oricarei terte parti promovate pe site.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii va rugam sa urmati link-ul Politica de Reclama