Deficitul De Seleniu


Efectele pozitive ale CEFASEL cpr


Rolul seleniului in organism a fost stabilit recent.
In primul rand are un efect hepatoprotector serios, prin implicarea in functiile de detoxifiere hepatica.
    Este un puternic antioxidant natural care previne lezarea, imbatranirea si distrugerea celulelor.
   
O serie de studii coreleaza folosirea seleniulul cu scaderea mortalitatii prin cancer, avand un serios rol protector celular. Studiile au aratat ca este util in tratamentul adjuvant al cardiomiopatiilor, ischemiilor cardiace, anemii.
 S-a demonstrat ca seleniul stimuleaza productia de anticorpi proprii organismului,  consecutiv imunizarilor si ca are capacitatea de a reduce din toxicitatea unor metale precum plumbul, cadmiul, mercurul.
   

Exista rezultate in utilizarea Seleniului in tratamentul infertilitatii (sterilitatii) , mai ales in cazul barbatilor, deoarece creste rata spermatogenezei si imbunatateste mobilitatea spermatozoizilor. Nu in ultimul rand, Seleniul este serios implicat in functia glandei tiroide, realizand o echilibrare a activitatii acestei glande. Experienta mea si a colegilor mei endocrinologi in tratamentul Tiroiditei autoimune cu ajutorul Seleniului arata ca este un element de baza in buna functionare tiroidiana.

    Sursa principala de seleniu este reprezentata de vegetale. Din pacate, in Romania, solul nu contine suficient Seleniu, deci apare frecvent un deficit in organism. Alte surse, mai modeste, ce ofera seleniu sunt: pestele, carnea rosie, ouale, puiul, viscerele (ficat, richi). Carnea animalelor ce au consumat furaje cu un procent ridicat de seleniu va fi, la randul ei, mai bogata in acest mineral. Seleniul mai poate proveni si din drojdia de bere, germeni de grau si cereale fortifiate. Cea mai buna este forma organica, mult mai usor de absorbit si de utilizat de catre organism.
   
Carenta de Seleniu

Carenta de seleniu, duce la o disfunctionalitate miocardica (pana nu demult, o cauza importanta de mortalitate infantila in China). Acest lucru s-a schimbat in momentul in care manifestarile lui au fost corelate cu deficitul de seleniu, iar copiii au primit suplimente nutritionale ca parte a tratamentului.
    Deficitul de seleniu a fost corelat si cu afectarea articulara si osoasa, cretinismul mixedematos endemic (caracterizat prin retard mental sever), infertilitate masculina, disfunctii tiroidiene serioase si tulburari neurologice si psihice. Excesul de seleniu din organism este ceea ce sta la baza aparitiei selenozei. Aceasta se manifesta prin fragilitatea parului si unghiilor, greata, iritabilitate, astenie si amorteli diverse. Toxicitatea, desi grava, se instaleaza rar.

Avand in vedere aceste date, am inceput sa utilizez in tratamentele administrate pacientilor mei CEFASEL 100 micrograme in rata de 1 cpr x 2/zi 10-14 zile apoi 1 cpr/zi 30-45 de zile. Efectele s-au observat in 10-14 zile de tratament.

Afectiunile unde eu il folosesc frecvent sunt:
- cardiopatia ischemica cronica, tiroidita autoimuna, hipotiroidie, sterlitate masculina, hepatita cronica, ciroza, astenie, oboseala, lipsa capacitatii de concentrare, insomnie, iritabilitate, nervozitate, cancer, senilitate, paralizii, refacere dupa boli grave si debilitante si multe altele.

Toate informatiile, sugestiile si recomandarile din cadrul www.homeopatie.ro au caracter informativ si nu inlocuiesc sub nici o forma consultul medical realizat in cadrul cerut de lege.
Pentru conditiile ce necesita atentia medicala, intotdeauna contactati medicul dumneavoastra curant.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii, sugeram sa urmati link-urile de mai jos:

Veniturile obtinute din advertising ne ajuta in misiunea de a oferi informatii de calitate si de a raspandi beneficiile homeopatiei, lucru ce nu afecteaza sub nici o forma calitatea continutului cat si  veridicitatea informatiei regasite in www.homeopatie.ro

Homeopatie.ro nu sustine nici un produs sau serviciu al oricarei terte parti promovate pe site.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii va rugam sa urmati link-ul Politica de Reclama