Bacteria E Coli Transformata Intr Un Hard Disk Biologic
Tetracromatia - Ochi stang


Bacteriile E. coli au fost modificate pentru a funcționa ca reportofoane. Echipa de cercetătări afirmă că nu au inventat un simplu un comutator binar, de tipul da-nu, ci un reportofon binar care poate arăta puterea și distribuția semnalului.

Cu toate că E.coli este unul din cei mai folosiți microbi īn cercetările științifice, īncă mai există aspecte necunoscute din punct de vedere biologic. Timothy Lu, de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts spune că īncă există o mulțime de controverse asupra rolului retronilor, secvențele de ADN care au fost descoperite acum 30 de ani.

New Scientist a arătat īn rapoartele sale că fragmente de cod ADN din E. coli, denumite retroni, transportă codul genetic pentru enzimele care generează lanțuri noi de ADN. Ceea ce se știe este că retronii transportă codul genetic pentru enzimele generatoare de noi direcții de acțiune ale ADN-ului.

Lu și colegul său de la MIT, Fahim Farzadfard, și-au dat seama că ar putea manipula retronii īn așa fel īncăt să introducă o nouă bucată de ADN īntr-o locație specifică din genom. Recent au fost modificate astfel īncāt să producă ADN-ul capabil să detecteze anumite condiții de mediu - prezența unui element chimic, sau lumina intensă. Această nouă bucată de ADN este efectiv o amintire a ceea ce s-a īntāmplat īn jurul lor. Rezultate sunt publicate in Science.

Fiecare celulă E. Coli īnregistrează propriul set de amintiri, ceea ce ar putea fi util. Sistemul devine cu adevărat puternic atunci cānd toată populația de celule stochează experiențele. Atunci cānd o populație de E.coli sunt expuse unui semnal, cum ar fi o sursă de lumină puternică, doar o parte din celule vor stoca imediat o amintire a evenimentului, deoarece retronii sunt parțial eficienți.

Interesant este că detectarea și īnregistrarea unui semnal sunt parțial eficiente. Explicația este că pe măsură ce timpul trece, tot mai multe celule vor răspunde la semnal și īl vor stoca īn memorie. Calculānd la un anumit moment numărul de celule care poartă acestă amintire, există posibilitatea să ne dăm seama de puterea impulsului sau durata lui. Este un semnal care se acumulează īn timp, mai degrabă decāt un comutator toul sau nimic. Cu alte cuvinte, este mai degrabă analog decāt digital. 

Imaginați-vă că 1000 de oameni sunt expuși la soare. Un procent va dezvolta o aluniță pe piele de la supra-expunere. Cu o expunere mai īndelugată, și mai mulți oameni vor dezvolta alunița. Deci, prin adunarea numărului de persoane cu alunițe, putem calcula cāt de intensă sau cāt de īndelungată a fost expunerea.

Cameron Myhrvold, de la Institutul pentru Ingineria Inspirată de Biologie - Universitatea Harvard, cu toate că nu a fost implicat īn cercetare, este de părere că redarea amintirilor este esențială. Informațiile suplimentare se pot codifica deoarece este un semnal care se acumulează īn timp.

Cercetătorul Lu este de părere că procesul de stocare va fi foarte util īn aplicații de monitorizare. Se știe că retronii funcționează īn celule animale, așa că unele celule proiectate să stocheze informațiile din jur ar putea reda după ce sunt extrase, amintirile īnregistrate īn secvența de ADN.

Deși există unele tehnici de microscopie dedicate monitorizării celulare, Lu crede că acestea necesită supravegerea constantă din partea cercetătorilor. Cu metoda retronilor, mediile celulelor ar putea fi īnsămānțate cu celule care stochează de la distanță evenimentele, asemănător modului īn care fauna sălbatică este urmărită de la distanță cu camere ascunse īn păduri.

De exemplu, celulele intestinale modificate ar putea fi folosite pentru a urmări progresele anumitor condiții, ca sindromul colonului iritabil, sau, celulele creierului modificate. Ar putea ajuta la stabilirea naturii conexiunilor celulare īn cadrul rețelelor neuronale.

Īn principiu, sistemul celular ar putea fi folosit pentru a monitoriza răspāndirea bolilor, cum ar fi creșterea și răspāndirea cancerului, poate răspunzānd, īn ipoteză, semnalelor celulare generate de celulele canceroase.

Deși un sistem analog permite īnregistrarea mai nuanțată a informației, Myhevold declară că, īntr-un mediu cu puține celule modificate, rezultatele nu vor funcționa la fel de bine ca īn cazul unei populații mari de celule. De asemenea, retronii ar putea evolua sau suferi mutații īn unele medii celulare mai dificile, ceea ce ar compromite capacitatea lor de a īnregistra evenimente celulare.

Deși poate părea un pas īnapoi, cercetătorii susțin că ar putea fi folosite cu un beneficiu major pentru corpul uman, detectānd și īnregistrānd evenimentele și expunerile care ne deteriorează celulele, pe termen lung celulele oferind povestea din interiorul organismului. Această problemă a fost luată īn calcul la īnceputu anului, cānd Pamela Silver de la Harvard a introdus un comutator genetic sensibil īn E. coli. Astfel a dovedit rezistența la mutație și stabilitatea celulelor chiar și īn mediul ostil al intestinului la mamifere. 

Toate informatiile, sugestiile si recomandarile din cadrul www.homeopatie.ro au caracter informativ si nu inlocuiesc sub nici o forma consultul medical realizat in cadrul cerut de lege.
Pentru conditiile ce necesita atentia medicala, intotdeauna contactati medicul dumneavoastra curant.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii, sugeram sa urmati link-urile de mai jos:

Veniturile obtinute din advertising ne ajuta in misiunea de a oferi informatii de calitate si de a raspandi beneficiile homeopatiei, lucru ce nu afecteaza sub nici o forma calitatea continutului cat si  veridicitatea informatiei regasite in www.homeopatie.ro

Homeopatie.ro nu sustine nici un produs sau serviciu al oricarei terte parti promovate pe site.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii va rugam sa urmati link-ul Politica de Reclama