Homeopatie

Absurditati medicale I

Inca ceva: traditional se zica ca la medicina se duc cei care au memorie foarte buna. Fals !!! La medicina trebuie sa se duca cei care gandesc !!! Un medic nu trebuie sa recite din memorie scheme si poezii. Un medic trebuie sa gandeasca !!!!
Dragi colegi, dragi pacienti va rog sa intelegeti: gandirea si rationamentul medical nu pot fi inlocuite de memorie. Daca ar fi asa, un computer ar putea face treaba mai buna decat orice medic. Dar NU ESTE.

ABSURD NR.1
"Exsudatul nazo-faringian sau urocultura se fac dupa ce se termina tratamentul cu antibiotice si se mai asteapta inca 10-14 zile"
Hai sa vedem: de ce fac exsudat sau urocultura? Ca sa vad ce anume microb determina boala! Deci, in primul rand, inainte de a administra un antibiotic este de preferat sa fac exsudat sau urocultura = asta ca sa stiu ce vreau sa omor si cu ce este cel mai bine sa "trag". Dam antibioticul adecvat 5-7-10 zile. Apoi, nu este normal ca imediat sa verificam daca am omorat "infractorul"? Daca fac exsudatul sau urocultura peste 10-14 zile eu nu mai am de unde sa stiu daca microbul descoperit atunci este tot acela dinnainte (pe care antibioticul nu l-a omorat) sau este unul venit din afara intre timp. Deci raman in ceata! Asa ca este cel mai bine ca imediat dupa o cura de antibiotice sa verificam eficienta acestei cure.
Toata lumea dupa ce incuie usa verifica imediat daca s-a inchis, nu verifica dupa 2-3-4 ore sau zile!!

ABSURD NR.2
"Dulciurile la copii determina aparitia de carii:
Fals !!! Nu dulciurile determina aparitia cariilor ci lipsa de igiena dentara si dezechilibrul metabolismului mineral.
Asa ca nu mai chinuiti copiii. Dati-le dulciuri si mai ales ciocolata. Ciocolata este foarte buna pentru copii si nu numai la gust ci in mod special ca si compozitie. Are multe din principiile alimentare de care au nevoie copiii in procesul de crestere

Toate informatiile, sugestiile si recomandarile din cadrul www.homeopatie.ro au caracter informativ si nu inlocuiesc sub nici o forma consultul medical realizat in cadrul cerut de lege.
Pentru conditiile ce necesita atentia medicala, intotdeauna contactati medicul dumneavoastra curant.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii, sugeram sa urmati link-urile de mai jos:

Veniturile obtinute din advertising ne ajuta in misiunea de a oferi informatii de calitate si de a raspandi beneficiile homeopatiei, lucru ce nu afecteaza sub nici o forma calitatea continutului cat si  veridicitatea informatiei regasite in www.homeopatie.ro

Homeopatie.ro nu sustine nici un produs sau serviciu al oricarei terte parti promovate pe site.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii va rugam sa urmati link-ul Politica de Reclama